11 maj 2013

Äppletröja -nödlösningen som ser planerad ut!

Barn växer som bekant och garderoberna måste uppdateras. Häromdagen tog jag med 6-åringen in till tyghögarna så att hon kunde välja tyg till en t-shirt. Jag har rätt stora högar med tyg där många är färgglada och mönstrade. Därför blev jag väldigt förvånad när flickebarnet plockade fram ett grått tyg med äpplen. Tyget köpte jag med avsikt att sy till mig själv men visst kunde jag dela med mig om det nu var det tyget hon helst av allt ville ha. Med röda ärmar och halskant skulle det bli en bra barntröja tänkte jag.

Jag klippte först till delarna till min egen top och tog sedan fram mönsterdelarna till Noomis t-shirt. Det var då jag insåg att en tygbit som innan tvätt är 1 m inte riktigt räcker till på höjden till både fram och bakstycke till en t-shirt i stl 128. Åh, vad irriterad jag blev. Det fick bli en liten paus där jag promenerade runt i och utanför huset. Säkert var det också en kopp kaffe inblandad.

Jag kom på en lösning rätt snabbt och efter lite bollande med tonåringen (!) i huset blev resultataet rätt bra. Jag tror att nödlösningen faktiskt ser ut som något planerat. Tröjan användes redan dagen efter och det är det bästa betyget man kan få!
 
 
 
 

Rebecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar