18 juli 2014

Japanska väskor

Jag fick några bitar tyg inköpta i Japan. Det var tyg som var färdigquiltat. Ingenting i sygarderoben passade ihop med dessa fina tyger så jag fick handla -det gjorde jag på symässan. Ganska från början var jag hyfsat säker på att det skulle bli väskor. Jakten på den perfekta väskan började. Skulle jag hitta ett befintligt mönster eller skulle jag fixa ett själv. Det tog lång tid att bestämma mig men till slut kom jag igång.

Jag använde ett mönster från tidningen Fat quarter som Mossbyquiltshop designat och så här blev resultaten.

Den översta väskan till vänninan som hämtat tyget i Japan och den nedre till mig. Så dumt att jag började med den rosa. Resultatet blir ju oftast bättre andra gången man syr något så det hade känts bättre att ha den halvdana väskan själv. Men nu passade den undre väskan helt klart bättre i min garderob och den övre i väninnans så då fick det bli så ändå.
På båda sidorna av båda väskorna finns ytterfack. På min väska markeras de med rött tyg och på väninnans är de rosa. Väskan stängs med dragkedja.
På den första väskan gjorde jag axelbanden så långa de skulle vara enligt mönstret. På den andra kortade jag dem till halvlånga.
Innuti finns det några småfack. På väninnans väska orkade jag sy remsor runt overlockkanterna i sidsömmarna men det kände jag inte för i min egen så då lät jag bli.


2 kommentarer:

  1. Den rosa väskan halvdan? Nu får du väl ge dig! Väninnan är supernöjd ju :-)

    SvaraRadera