26 oktober 2015

Skjorta nummer 3!

En av döttrarna blev glad när hon såg skjorta nr 1 och när hon såg skjorta nummer 2 drog sig smilbanden längre upp i ansiktet. Hon insåg att mamman kunde sy skjortor. Jag var väl lite mer tveksam till om jag faktiskt kunde i den storlek som hon har men valde att inte visa min osäkerhet. Vid besök i tygaffären valde hon ut en prickig viscose med tillhörande knappar. Sedan skrev hon en lapp som hon placerade i burken.
Flickan hade ganska tur. Lappen drogs rätt snart efter det att den blivit ilagd. Jag konstruerade mönster som första steg och lät det sedan vila ett tag. Dels för att jag inte hade tid att fortsätta men också för att jag skulle ha möjlighet att komma på justeringar.
En lördag lyckades jag sno åt mig ganska mycket sytid. Så mycket att jag faktiskt hann både lägga ut delar, klippa dem och sy hela skjortan inklusive alla knappar. Det var en lycklig tjej som på kvällen kunde ta emot sin nya skjorta. Det prickiga tyget gör det rätt svårt att se hur den är sydd men jag kan ju förklara:-)
Provdockan är tyvärr några storlekar för liten så skjortan hänger inte jättebra på den. I ärmsluten är det resår enligt önskemål.
En enkel krage.
 

Bakstycket har ett ok och den nedre delen har ett motveck för att öka rörelsevidden i plagget.
Inga fler skjortor är planerade...tänkte jag skriva men sedan kom jag på att jag ju köpt en tygbit som jag tänkte omvandla till tunika/blus till mig. Vi får väl se när jag får tid till det.

 

3 kommentarer: