18 april 2016

Twister

Jag har länge varit sugen på att köpa en twisterlinjal. När syfestivalen kom till Malmö i början av mars bestämde jag mig för att jag skulle slå till. Överst på önskelistan var en variant som man kan använda för flera blockstorlekar. Som nummer två tänkte jag mig en variant lagom för charmpack eller ev någon mindre storlek. 

Jag klev fram till min lokala quiltbutiks plats och letade. Sedan fick jag fråga. Jag hade ju sett ett par upphängda twisteralster så jag trodde de skulle ha. Tyvärr fanns det bara en storlek att köpa och den passade till layercake. Inte alls det jag var ute efter. Jag funderade på vilken utställare jag skulle vända mig till istället när det plockades fram ett alternativ.
Det var linjalen ovan tillsammans med sybeskrivning. Jag tvekade en stund men slog sedan till. Man måste ju inte prova orginalsättet innan man hittar genvägen -eller? Med den här varianten är man inte tvingad till att ha kvadratiska tygbitar.
Här är mitt första alster. Att jag inte gjort på traditionellt sett går inte att se. Jag tog blå scraps, använde mina 4"kvadrater och det blev minsta storleken. Den lilla duken mäter ca 30cm*30cm. Jag använde som vanligt grytlappsvadd så att den går att använda som grytunderlägg. Det var roligt och jag har faktiskt påbörjat nästa projekt. Den här gången näst minsta storleken. När man skurit ut alla bitar gäller det att ha tungan rätt i munnen. Jag är glad över att ha ett syrum så jag inte behöver plocka bort och fram dessa bitar mellan sytillfällena. Då hade de nog bytt plats lite för ofta.
Även den här gången har jag behövt kassera några bitar beroende på klumpighet. Det är inte smart att skära flera tyglager på en gång om man inte först lagt allihop med rätan upp!
Egentligen hade jag tänkt visa något annat idag men eftersom Eva visade en fin twisterduk skyndade jag mig att sy fast kanten så jag kunde haka på. Eva har ju sin visa och berätta på måndagar så dit länkar jag idag. Hoppas någon av er fick lite inspiration.

4 kommentarer:

  1. Så fin duken är. När både Bambi och du visar twisterdukar blir jag sugen på att testa själv.

    SvaraRadera
  2. Tack för din inspiration och medverkan idag på Visa och Berätta måndag!! Bambikram♥♥

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt! Genvägar kan vara bra att ha:)

    SvaraRadera