22 januari 2017

Skjorta

Jag har inte skrivit här på ett tag. Det beror inte på att jag slutat sy, bara att jag inte prioriterat bloggen. Det mesta jag sytt har jag visat på facebooksidan. Titta där om du är nyfiken på vad som hänt det senaste halvåret.

Under höstarna brukar jag inte hinna med så mycket privat sömnad. Det blir något plagg eller produkt till någon i familjen men bara det mest akuta hinns med. Hösten 2016 var inget undantag och önskelistan från barnen har vuxit. Nu har vi passerat jul och nyår och jag har börjat beta av listan. För att öka spänningen drar vi lott om i vilken ordning plaggen ska sys. Först ut blev en tröja till mig men sedan drogs lotten med det plagg som jag vet skulle behöva allra flest sytimmar -en skjorta.

Jag är inte lika bekväm med att sy skjortor som att sy tex trikåplagg men jag blir glad över att barnen tror att jag kan och jag gillar utmaningar. Jag har tidigare lyckats med en skjorta till dottern i fråga och hon har alltså väntat på den här nya sedan i augusti då tyget inhandlades.
Jag gjorde den enkel. Inga manchetter och bara en mönsterdel till kragen. Skillnaden från förra skjortan är ärmvidden som efter önskemål minskades. En liten detalj blev det på insidan av oket. Ett symärke som legat i skåpet i många år fick komma till användning.
 
Dottern är nöjd men jag kan inte låta bli att irritera mig på att jag köpte så snålt med tyg. Ett storrutigt tyg har en större tygåtgång än ett enfärgat/småmönstrat tyg om man ska kunna få till mönsterpassningen. Nu kunde jag inte få ut delarna så att det blev snyggt i sidsömmarna. Jag vet att många köpeskjortor ser ut så men nu när jag syr själv har jag ju möjlighet att få till det snyggare och det borde jag fått -om jag bara hade köpt lite mera tyg! Dottern är som sagt nöjd även om jag fortfarande envist stör mig på mönsterpassningen. Det kommer jag nog inte sluta störa mig på förrän skjortan slutar användas...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar