5 april 2017

En liiiten bit tyg...

...kan räcka ganska långt. I alla fall om man hittar tygbitar att kombinera den lilla tygbiten med. Jag hittade en litenliten stuvbit i trikå med figurerna trolls. Det närmade sig ett "trollskalas" och jag köpte biten lite på måfå. Den var ju alldeles för liten för att bli mössa eller tröja men jag tänkte att det nog skulle gå att få ut en kjol. 
Nu var tygbiten lite mer andrasortering än jag insett och biten jag kunde använda var därför ännu mindre än jag trodde. Jag fick ut fem korta kjolvåder. För att få ihop en kjol behövde jag sex stycken lite längre. 
Tur man har enfärgade tygbitar att kombinera med. Några figurer kunde jag klippa ut och göra applikationer av och de placerade jag på den sjätte kjolvåden. Alla våder fick förlängas med en annan färgnyans. I midjan fick det bli kombinerad mudd och resår. Lite klurigt att veta hur lång resårbiten skulle vara. Det skulle ju bli en present och då funkar ju inte metoden att fråga efter midjemått:-)
Nåväl, kjolen blev uppskattad. Den verkar passa både i storlek och design och flickan som numera äger den är en av få "kjoltjejer" i min dotters närhet. Kjolen blev färgglad, mjuk och ganska snurrvänlig. En kjol att bli glad av!
Hm, bortse gärna från det "ostrukna". Den här ljusblå våden har jag placerat mitt fram på kjolen.
Det ser ut som att jag inte äger något strykjärn men om ni tänker bort skrynklor kan ni ändå se hur kjolen ser ut.
 
På baksidan finns bara våder med trollstyg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar