24 december 2011

Paniksömnad

Kvällen före andra advent utspelade sig ungefär likadant som kvällen före första advent. Här hemma består paketkalendern av fyra paket -ett för varje adventssöndag och oj vad advent kom tidigt i år. 

Kvällen före första advent insåg jag plötsligt att jag bara hade paket till de båda stora barnen. Strax efter kl 21 ställde jag mig vid klippbordet och en knapp timme senare hade jag ett paket till varje barn färdiginslagna och på plats i vardagsrummet. Noomi fick en ny pusseltröja. Den gamla blev för liten men jag har kvar min och hon ville väldigt gärna ha en likadan så jag fick snällt köpa mer pusseltyg i höstas någon gång. Tröjan skulle se precis likadan ut med svarta muddar så jag följde bara reglerna. Tyg från mjuka tyger, mudd från stoff och stil.

Kvällen före andra advent insåg jag plötsligt att minsta flickan inte hade något paket till morgonen efter. Jag ryckte tag i en velourbit som hon gått och klappat på hela hösten och svängde ihop en kjol. Flickan blev glad. Men hon undrade lite hur tomten fått reda på att hon ville ha en sådan kjol och hur han hade kunnat sy den inne i systugan. Tyg från hyllan, tror att jag köpt en stuv någonstans men minns inte var.
Tredje advent klarade jag fint och jag inför fjärde advent hade jag en vattentät plan som inte innebar någon paniksömnad alls. Tyvärr fick vi ta till plan B eftersom A-varianten inte var så vattentät som jag trodde. Fjärde advent fylldes strumporna med strumpor!
Rebecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar