10 mars 2015

Önskekläder

Hela hösten sydde jag önskekläder till tjejerna i familjen. Vi drog en lapp varje fredagkväll och gjorde det till en liten mysig grej. Du kan läsa mer om det i det här inlägget.

Vissa plagg råkade hamna i rätt flickas rum innan de fastnade på bild eller så blev det dåliga inomhusbilder på golvet. Men nu har jag bestämt att jag ändå vill visa höstens "lappkläder". 

Jag kommer inte ihåg i exakt vilken ordning saker syddes så jag delar upp det efter person istället!
 
Det här var det tyg och knappar som lilla flickan ville ha. Hon hade också lite tyg liggande hemma.
Det blev en byxdress som du kan läsa mer om i det här inlägget. I burken fanns också en lapp om en tröja som visas nedan. Den kan du läsa mer om i det här inlägget.
Vilken intensiv och knasig blick!
Även flicka två hade tyger hemma som väntade så därför blev det bara inhandlat en sort den där kvällen. Även här var det byxdress som var målet. Den har jag inte bloggat om tidigare så ni får några stycken bilder...

Vissa lappar var mer efterlängtade än andra. En lapp måste komma sist och oturligt nog var det en av dem som var mest önskad. Det var den här byxdressen.
Jag har använt mig av stoff och stils mönster. Det är konstigt vad mycket enklare det är andra gången man syr ett plagg. Första gången var det byxdressen ovan.
Det blev många knappar men man behöver ju inte riktigt öppna alla när man besöker toaletten. I midjan finns anorkasnodd med stoppar.
Flicka nummer två fick alltså det allra sista plagget men hon fick också några plagg innan dess. Ett par mjukisbyxor och senare också matchande tröja. Mer om de kan du se här.
 
Den här flickan önskade också en enkel necessär och smög ner en lapp i burken någon gång efter halvtid.
Necessären är det inte så mycket att orda om men den har faktiskt fått ett eget blogginlägg här.
Oj, oj, oj! Jag tappade helt omdömet när stora flickan önskade både det ena och det andra. Hon fyllde liksom kundvagnen. Det är svårt att hålla emot när tonåringen tycker att det jag syr duger bra :-) De här plaggen har jag inte bloggat om tidigare så det blir en hel del bilder...
Helcirkelkjol i viscosejersey och enkel blus till det. Rejäl rörelsevidd i blusen som ni kan se nedan.
 Det blev faktiskt två blusar av samma mönster. Den här i mörkt rött tyg är alltså likadan som den rosa ovan.
Redan från första lappen önskade hon att den svarta jackan skulle dras men den väntade på sig och blev inte klar förrän framåt jul.
Jackan är sydd i ett kraftigt men strechigt tyg med ormmönster. Kul med lite utmaningar i detaljsömnad tycker jag.
Krage i muddtrikå.
Blixtlås i metall
 
Slutligen är det familjens största tjej, nämligen jag själv.
Ett grönt tyg och så blixtlås i kopparfärg/rosé. Det blev en ganska arbetad klänning som här hemma fått namnet "snyggklänningen" eller "tantklänningen" beroende på vem som pratar om den.
Det blev ett långt inlägg minsann. Många önskekläder blev det. Efter jul tog vi tjejer en tur till lokala tygaffären och sedan blev det en ny omgång lappar i burken:-)

Det här var mitt 200:e inlägg här i bloggen och troligen det längsta av dem.
Rebecka

4 kommentarer:

 1. Oj, vad du har producerat! Det där är ju dilemmat, superkul att barnen vill ha hemmasytt, men många gånger svårt att hålla jämn sy-takt med önskningarna. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ser ju mycket ut nu när jag klumpade ihop det så här. Jag tycker vi funnit ett bra koncept med ett plagg per vecka. Då hinner jag sy annat också!

   Radera
 2. Så snygga kläder du sytt åt flickorna och din klänning var ju super snygg. Du är så duktig. Detta med att få egen tid vid symaskinen är ju väldigt viktigt speciellt för dig så att du orkar med allt annat runt omkring dig. Tänker på hela er familj på vårt speciella sätt.
  Kram Maria

  SvaraRadera