16 mars 2015

Syfestivalen och syglädje

I helgen var det syfestival i Malmö och jag passade på att göra en liten utflykt. Som vanligt tycker jag att inträdet är för högt i förhållande till vad jag får ut inne i mässhallen. Jag är inte intresserad av att påbörja pysselgrenen pärlande och jag vill varken köpa mandlar, armbandsur eller borstar. Jag är ju tråkigt nog inte heller intresserad av garn eller färdigsydda kläder -hur fina de än är. Jag åker till syfestivalen för att titta på tyg och sytillbehör och är alltså intresserad av hälften (?) av det som finns. 

Nåväl, det blev en utflykt i alla fall för jag kan ju inte missa det när det är så nära. Först gick jag runt en stund och insåg att jag inte alls visste var jag gått eller sett. Jag var nog alltför trött så jag strukturerade mig tillsammans med kartöversikten över en kopp kaffe. Sedan gick det bättre och jag finkammade hela området.

Några inköp blev det såklart också.
Smala satinband i olika färger.
Några småbitar quilttyg
Två söta minimallar som passar utmärkt till 2,5"remsor
Trikåtyg från znok design
Jag brukar ju tvätta tygerna innan jag syr så tvättmaskinen fick jobba lite under tiden som jag bla smaskade på "knapptårtan".
Sedan kunde jag inte hålla mig längre så jag provade mina nya minimallar. Jag fick lite hjälp att placera ut lapparna också innan annat prioriterades.
Jag drogs till mina små lappar alla små stunder jag fick över resten av helgen så innan jag gick och la mig igår såg de ut så här.
Vid ett tillfälle under helgen försökte jag ursäkta mig över att jag påbörjat ett nytt projekt utan att först ha avslutat alla de andra. Det hade jag inte behövt för svaret jag fick var att man ska göra det som är roligt! Precis så är det ju och roligt hade jag!
Det var så roligt att använda minimallen och för mig som inte har så mycket tyg (ja, jag vet att allt är relativt men när det gäller quilttyger stämmer faktiskt det påståendet) passar de väldigt bra. Idag är det måndag och vi inspirerar varandra via Bambis blogg. Gå in där och få en lagom (!) dos inför veckan!


3 kommentarer:

  1. Alltid kjekt med en utflukt, og også få med seg noe nytt til hobbyen. Mini linjalene er så søte, og stilig det som du har sydd med den nye malen. :-)

    SvaraRadera
  2. Tack Rebecka för du vill vara med och INSPIRERA idag på Visa och Berätta måndag !!Tack för din länkning/Bambikram

    SvaraRadera
  3. Jag håller med dig, va till Sthlm på syfestivalen förra hösten och blev så besviken, borde heta handarbetsfestivalen så ändrar man förväntningarna. Tumblerquilten blir fin.

    SvaraRadera