12 augusti 2015

Kuddprocess!

En gång för rätt länge sedan deltog jag i en sytävling med den här bonaden. Bonaden hänger i vår utställningslokal (ha ha vilket snyggt namn på trapphuset här hemma men sanningen är att det finns fler egentillverkade bonader/tavlor där).
Reglerna var få men enkla. Det fanns färdiga mallar till fågelholkar som man på ett eller annat sätt skulle använda och man fick sy vad man ville. Jag valde att sy en bonad och breda ut motivet en hel del. Jag kallade den "Vy från en holk" och nere i hörnet kan man se att det var år 2007.
Jag vann! Minns inte hur stor konkurrensen var men jag blev superlycklig i alla fall. Jag fick en charm pack (bunt med 5" kvadrater) och det var min allra första pre-cut. Visst låg den och vilade innan jag tog tag i den men sedan var frestelsen för stor och jag skar lite och sydde ihop lite. Det var (är) fantasiskt fina tyger men mitt resultat blev ju inte så tjusigt:-(
Jag hade som sagt aldrig ägt något pre-cut tidigare. Och jag hade inte fattat att det blir bättre om man använder någon form av bakgrundstyg. Jag stoppade ner alltihop i en låda och tog inte fram det på åratal. I våras tog jag ett krafttag med sprätten och fick tillbaka en massa trianglar. Dessa blev sedan hälften så stora och ihopparade med vitt tyg.
Här misstänkte jag att det skulle bli en kudde men jag var osäker på om man uppfattade den rektangulära formen. Den är ju "rätt nära" kvadrat. Eftersom jag hade bitar över sydde jag fast en rad till och det blev lite mer rektangulärt.
Det blev minsann en kudde. Jag har quiltat på diagonalen. På baksidan finns ett gråmönstrat tyg och kudden stängs med en dragkedja i sidan. Tyvärr hade jag ingen passande dold variant hemma men det funkade med en vanlig.
Kudden är ca 60*80cm stor. Storleken syns bättre på bilden nedan, när den ligger i soffhörnet.
 

4 kommentarer:

 1. Så roligt att Du fick till en sådan fin kudde av det, som Du inte var nöjd med.
  Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är väldigt nöjd att jag tog mig tid att sprätta😊

   Radera
 2. Kul att följa din precut resa mycket fin kudde! kram

  SvaraRadera