31 augusti 2015

Småbitar

Quilttyger är dyrt och därför är det smart att spara även de minsta restbitarna. Alltid räcker det till något. Jag har inte så mycket rester eftersom jag helt enkelt inte sytt så mycket quiltrelaterat. Men det jag har älskar jag att jobba med. Jag fick dessutom påfyllt av en syvän som tyckte att hon hade för mycket scraps. 

Jag kan inte hålla mig till en sak och har därför påbörjat några olika scrapsprojekt. Typiskt mig! (och typiskt de flesta andra inom sy/quiltvärlden...)

Nåväl en sak jag testade var att använda de små (2" i kvadrat) rutorna jag skurit. 
 Kamerans svart/vit-läge användes flitigt för att jag skulle få till blocken som de skulle.
Jag har nu en hel hög med färdiga block och provade att lägga ut dem på köksgolvet. Där upptäckte jag att de ju inte förslår någonting. Jag behöver fler block för att få ihop en mysquilt till soffan. Tills jag fixat det kan jag ju i alla fall fundera på hur jag vill lägga ut blocken.
 
 
Det kommer nog dröja ett tag innan jag tar mig tid att ordna fler block -nu vill jag sy annat- men så småningom hoppas jag det blir en mysquilt. Bilderna ovan kan ju i alla fall duga som inspiration så jag länkar till "Show and tell monday with bambi" som idag firar ordentligt med det hundrade visa och berätta.
 

10 kommentarer:

 1. Vad fint det blir med de blocken du syr!

  SvaraRadera
 2. Wow det översta utlägget är såååå fint!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tänkte jag ha det...innan jag provade. Nu vet jag inte längre😊

   Radera
 3. Så fint, og her har du mange muligheter. Bra at man kan sy av så små scrap biter. Takk for tipset med fotoapparatet. Det vil jeg lagre på pinterestveggen min. :-)

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt med scraps. Det ska bli kul att se hur du gör din kvilt, roligt när man kan "leka" med blocken! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att leka men svårt att bestämma sig😊

   Radera
 5. Det där kommer ju att bli superläckert. Speciellt första utlägget enligt min smak.
  Men gör inte som jag att börja sy ihop så fort man har några rutor för att sedan bygga på vartefter man får nya scraps. Det nya scrapsen visade sig gå lite grann i en annan färgskala. Så man kan se hur varven byggts på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är frestande men jag ska följa ditt råd.

   Radera