7 oktober 2011

Den som inga byxor har...

...hon får gå med rumpan bar. Återigen höll det på att hända. En gång för några veckor sedan passade jag på att leta byxor till de två stora flickorna. Jag tror, utan att överdriva, att de provade 15 par var i ganska många butiker. Inget par satt bra i midjan, alla var gjorda för någon med ett midjemått lika stort som mina flickors + ett par knytnävar. Det hjälpte inte att vi frågade personalen om hjälp. Byxorna var lika stora för det. Barnen suckade och jag var frustrerad. Inte ett enda par skulle vi komma hem med. Vi gick och tog en fika och sedan lät jag barnen kolla leksaker och böcker.
Fördelen med allt provande var att vi alla tre visste vad som är "inne" och döttrarna vad de ville ha. Båda önskade byxor med mudd i midjan och i bensluten. När jag och mellanflickan var på öppet hus på stoff och stil passade jag på att köpa byxtyg (och en hel massa annat, 4 kassar fick följa med hem). Stora flickan valde jeanstyg och grå mudd. Hon ville ha fickor i sidsömmen och det fick hon såklart. 
Mellantjejen valde svart babymanchester. Hon ville ha påsydda fickor och dragsko i midjan. Dragskon har jag sett att hon bara har som dekoration -aldrig knuten. I midjemudden finns också en resår. När jag i morse tog bilderna ovan stod mellanflickan och väntade på att jag skulle bli klar. Byxorna hade jag plockat ner från torklinan efter tvätt igår kväll och hon skulle ha på sig dem till skolan idag. Det är ett bra betyg att de knappt hinner tvättas klart innan de används igen, tycker jag. De här byxorna höll förresten på att hamna i papperskorgen en sen kväll när jag trodde att de var klara. Jag vände rätt på dem och höll upp dem för att titta och beundra mitt skapande, bara för att inse att öljetterna inte befann sig vid fickorna fram utan mitt bak:-( Såklart hade jag redan stickat ner sömmen och jag slängde dem ifrån mig några dagar. När jag sedan återfått lugnet klippte jag bort mudden och gjorde en ny istället för att sprätta bort den felvända. Det funkar ju när det är byxor med häng.

De blå byxorna fick inte följa med storasyster till skogen i morse men under eftermiddagen packades de ner för att kunna användas i helgen. Båda flickorna gillar sina byxor och båda vill ha fler i samma stil. 
Lillasyster fick ju nya byxor (titta här) alldeles nyss men när jag ändå höll på klippte jag två par. Det blev ett par röda enligt önskemål. Med tanke på de älskade ugglebyxorna frågade jag minstingen om hon ville ha något broderat på de röda byxorna. Jag borde varit tydligare från början att jag menade ett broderi. För hon började önska och det var inte förhandlingsbart. En prinsessa, en prins och ett slott...
Jag valde att placera prinsen och prinsessan på var sitt ben och slottet på ena fickan. Det var egentligen fel fick jag senare höra av ägaren. Prinsen och prinsessan skulle varit på samma ficka och slottet nere på benet. Alla tre broderierna kommer från Embroidery library. Behöver jag säga att byxorna inte blev klara den där kvällen då jag klippte delarna? Den kvällen försvann ju i broderiletande och sedan broderande...

Allt material kommer från stoff och stil förutom öljetterna som jag köpt av Bibbi. Mönster på byxorna har jag knåpat ihop själv.

Nu har jag i alla fall undvikit bara rumpor ett tag till. Nästa gång tänker jag inte ge mig ut i butiker för att tvinga barnen att prova. Nej då går vi ut för att kolla vilka modeller de är sugna på och sedan går vi direkt till syateljén. Det borde bli mindre suckande av det och jag tror faktiskt att det också kommer vara en bättre hushållning med tiden.


Rebecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar