12 januari 2015

Överkast nr 1

I höstas drog jag igång ett jätteprojekt. Det var inte så att jag minskade på sömnaden i någon annan ände utan jag ökade helt enkelt på det hela. Jag avsatte de allra flesta fredagssömnadstimmarna till lappteknik och bestämde mig för att de tre döttrarna skulle få varsitt överkast i julklapp. Först ut att visas upp är mellanflickans överkast. De tre flickorna kom nämligen själva överens om att det var hennes som skulle vara först ut.

Flickan valde tyg och mönster i samråd med mig och sedan satte jag igång. Mönstret hittade vi på youtube där jag numera hämtar mycket inspiration till just quilt. Det blev en layer cake (kvadrater med sidan 10 inch) som drog vinstlotten. Jag skar isär hela högen  -fast inte på samma gång - och så bytte jag plats på bitarna, sydde ihop och skar sönder igen.

Sedan bytte jag plats på tygbitarna igen och sydde ihop. Därefter fick mellanflickan hela högen med block. Hon la ut dem som hon ville ha dem. Det ser lite smalt ut på bilden men det var så hon önskade och det funkar väldigt bra vid bäddning av sängen.
Jag sydde ihop blocken enligt önskemål och sedan skickade jag iväg dem tillsammans med vadd och baksida till bussler och bussler. Jag hade nämligen bestämt mig för att låta någon annan quilta överkasten så att det säkert skulle hinnas med och bli bra. Mina maskiner är inte quiltmaskiner i första och gott om plats runtom maskinen finns det inte heller. Maria visar fler bilder på själva quiltningen på sin blogg.

Mellanflickan sa, när hon lagt ut blocken, att hon inte ville se det förrän det var klart så jag valde baksida och quiltmönster åt henne. Kanttyget har jag också valt och sytt fast på baksidan för hand. Det var krångligt att fixa eftersom flickan inte ville se.

Det blåste och var kallt när vi skulle fotografera men mellanflickan ville såklart vara med och hjälpa till. Idag är det måndag och därför länkar jag till bambi som har "visa och berätta" på måndagar.Till er som kommer därifrån (och såklart till er andra): Hoppas ni inspireras!


7 kommentarer:

 1. Härliga färger på quilten. Vad gjorde vi utan all inspiration på nätet.

  SvaraRadera
 2. Så roligt när "barnen" vill vara med i skapandet. Hon kan vara glad över resultatet. Kul att Du har kviltat hos Maria, dit lämnar jag också.
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kan vara du som inspirerat mig till att skicka till Maria😄

   Radera
 3. What a nice present for your daughter. Fun to do it together. Her design is great. It is a very beautiful guilt.

  SvaraRadera
 4. Jättefint, och härligt tygval!

  KRAM
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Jag blev förtjust i Ditt "överkast nummer 1".
  Och det var ett finurligt sätt Du skar och sydde Dina block på, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 6. Jättefint täcke till din dotter!

  SvaraRadera