25 maj 2015

Smådukar

Jag köpte några minimallar och sydde små dresdenplates med hjälp av den ena. Det kan du se i det här inlägget. Jag bad om hjälp och Viveka föreslog blå mittdel. När jag plockade fram bitarna var min avsikt att det skulle bli blå mitt och ljus botten men se det ville inte tygskåpet. Det fanns inte ett enda blått tyg som funkade hur jag än plockade bland tygerna. Till slut letade jag bland de andra färgerna och fick tag på ett tyg i beige nyans. Det fick duga! 
Jag sydde fast mittdelen med en liten spiral.

Smådukarna mäter ca 20 centimeter i diameter och är just smådukar!

De passar bra på soffbordet med varsin ljuslykta...
...eller andra typer av ljusstakar.
Nu när jag sytt klart mina första försök med mini dresden undrar jag vad mer jag kan hitta på med den. Det måste ju finnas mängder av dresdenmönster...eller? Jag har inte den normalstora och har aldrig provat tidigare. Vilket är ditt favoritpyssel med dresden?
Till slut vill jag bara visa en liten glimt av vad som fanns i min brevlåda idag. Det är ju ovanligt att det finns annat än räkningar och reklam däri men idag blev det lite av julafton!
Tiden går snabbt och idag är det återigen måndag. Då har Bambisyr med sin quiltglädje en cyber-visa-och-berätta. Syftet är att inspirera till mer sömnad så det hoppas jag att jag kan bidra med.

11 kommentarer:

 1. Verkligen jättesöta smådukar du gjort! Det är jättefint med beige i mitten.

  SvaraRadera
 2. Dina smådukar är jättefina. Jag har aldrig sytt något i Dresdenmönster, men om du googlar kan du kanske hitta något bra tips.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, google, youtube och pinterest är bra inspiration!

   Radera
 3. Rebecca tack för din INSPIRATION och din länkning till Visa och Berätta måndag/Bambikram

  SvaraRadera
 4. Så søte små dresden brikker du har sydd! Kjempefine! :-) Jeg har gjort klar noen dresden "blomster" som jeg skal sy fast på en løper. Noen er halve, de skal settes på langsiden, og noen er en kvart sirkel, de skal settes i hjørnet på løperen. Hvis du søker på "dresden quilt" på Pinterest kommer det opp mange ideer. Eller søke på google bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en sådan löpare har jag sett. De är fina!

   Radera
 5. Dina Dresden-dukar är ursöta! Själv har jag sytt en löpare med mini Dresden och en julduk med större Dresden-mall, gjort för några år sedan. Ser att du redan fått tips var du ska söka. Kram

  SvaraRadera
 6. Disse likte jeg godt. Nydelige farger, og det lyse stoffet fungerer godt. Flott med de spiralene du har quiltet i midten.

  SvaraRadera