4 maj 2015

Väggquilt

Det kommer visst inte så många blogginlägg i den här bloggen. Jag har lite svårt för att visa upp halvfärdiga saker och det har väl helt enkelt inte blivit klart så mycket på senaste tiden. Men jag har inte dåligt samvete för detta. Jag har väl helt enkelt gjort något annat som jag prioriterat högre.

Idag kan jag i alla fall visa ett större arbete i form av en väggquilt.
Quilten har legat ihopvikt rätt länge och så har några decimeter av kantbandet sytts fast på baksidan vid lämpligt tillfälle. Det tar tid eftersom jag inte är så stor TVtittare. Tyvärr orkade jag inte pressa/stryka quilten innan fotografering. Mittenvecken syns tydligt på bilden.
 De vita områdena har jag quiltat med ganska täta raksömmar.
Mittenstycket består av massor av små rektangulära bitar. Men jag har ju såklart sytt det på ett smidigare sätt än ruta för ruta. Jag har quiltat i de bruna rutorna.

Toppen har legat klar ett tag, inte superlänge, men länge och man kan ju undra varför jag inte sydde klart. Anledningen hänger i vår trapp. Vi har redan en sådan här väggquilt om än i andra färger.
Trapphuset är faktiskt ett väldigt lämpligt ställe för det här mönstret. Man ser 3Deffekten bra. Vi har bara en trapp så det får bara plats en sådan här. Men trots det var sömnaden inte förgäves. Den var rolig!

Idag är det lämpligt nog måndag. Veckan ligger framför och Bambi -Eva har i vanlig ordning en digital visa och berätta. Dit länkar jag idag.


                 

9 kommentarer:

 1. Tack Rebecca för din INSPIRATION och länkning till Visa och Berätta måndag!!Bambikram

  SvaraRadera
 2. These optical illusion quilts are always so intriguing! Yours is so beautiful. Must have been quilt a job! Hope you use the stairs a lot of times, to enjoy your quilt.

  SvaraRadera
 3. Så läcker. Jag älskar såna där fantastiska 3D-effekter.

  SvaraRadera
 4. Härlig väggbonad! kram Gisela

  SvaraRadera
 5. Sååå läcker! Perfekt passande plats för bonaden.Det ´bubblar´om den.
  Kram Lena i Kungsängen

  SvaraRadera
 6. Så snygg!!! Påminner om Jenny Beyers quilt Da Vinci.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvingades googla och ja visst är det så. Den blå är faktiskt sydd av jinny beyertyger!

   Radera