5 januari 2016

Väska

En av döttrarna ville ha en hemmasydd väska som skolväska. Önskemålet kom för länge sedan och mönster samt tyg köptes strax därefter (stoff och stil). Sedan blev det tidsbrist som det så ofta blir på hösten. Väskan påbörjades därför först när det blev jullov. Inte så knepig att sy, men det tar ju lite tid när man är alldeles för snabb med syendet och inte tänker först. Jag har sprättat en hel del på vägen men det syns ju inte på slutresultatet. Om någon har en bra idé för hur man stabiliserar botten så här i efterhand får ni gärna dela med er. Just nu ligger det en tillklippt wellpappbit längst ner i väskan. Tror ni dubbelt tyg med vilodon som overlockas ihop fungerar?

Önskemål om en innerficka som stängs med kardborr infriades!

 

8 kommentarer:

 1. Tror inte det blir tillräckligt stabilt med vildona i botten. Varför inte bara sy ett överdrag till kartongen? Antingen dubbelt med öppning i kortsidan för att trä in kartongbiten, eller som en "mössa" med resår undertill. Har använt båda sätten. Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill nog helst slippa kartong pga att den lätt viker sig och blir så tråkig när (inte om, det är en tolvåring som äger den) den blir blöt.

   Radera
 2. Hej Rebecka! Jag har själv använt dubbelt lager Vildona som jag syr ihop (quiltar) tätt och då blir det stabilt. Jag tror inte det fungerar med wellpapp eftersom den viker sig på alla ställen där det är veck och inte är så stabil och inte heller hållbar mot väta. Lycka till kära Rebecka. Kram Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du det blir ok med 2 lager, eller ska man ge sig på tunnt vadderat däremellan?

   Radera
 3. Jättefin väska. Här sys Tomteflicksförkläde med Linneas Tomteflicka på fickan. Det man inte hinner före jul tar man efter jul i stället. Ingen idé att vänta till före nästa jul, då hinner man väl inte heller !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart! Jag har flera fina juliga quilttyger som jag aldrig hinner med före jul...

   Radera