22 april 2012

Arne

Jag har sytt två beställningar till Arne. Den första till min 94-åriga farfar. Han ville ha en ny pyjamas. Jag tog mått på farfars vanliga pyjamas redan i januari och köpte tyg rätt snart efter det men sedan kom det en massa annat på göra-listan. Pyjamasen var sedan halvfärdig väldigt länge och så till slut blev den helt klar.
Jacka och byxor
Namnapplikation på höger framstycke
Reklam på ryggen helt enligt farfars önskemål
Det var en utmaning att utgå från enbart mått på en slarvigt tillverkad skiss. Skissen var ju dessutom inte nygjord när jag påbörjade klippning och sömnad så något mått behövde tas om för att jag skulle vara säker. Jag kontrollmätte både en och två gånger och jag hoppas att pyjamasen passar.

Den andra "Arnebeställningen" är till en betydligt yngre människa. Det är en broderad fleecefilt.
Som ni ser är detta en ganska ny kille. Han är född i drakens år och jag har hört att föräldrarna till pojken är glada över filten.

På återseende!
Rebecka
 

 

4 kommentarer:

  1. Helt suveränt Rebecka!! Jag tror att Din farfar kommer att sova gott i den nya pyjamasen. Ha en bra arbetsvecka. Kram från faster Monica

    SvaraRadera
  2. Tack för hjälpen med måtten jag var osäker på!

    SvaraRadera
  3. Mycket glada föräldrar över filten! Den används dagligen och jag visar glatt upp och tipsar/rekommenderar folk om att köpa från axklotextil.se :)

    SvaraRadera