15 februari 2011

Snorisar

"Du har ju sytt dregglisar" sa maken en morgon när minstingen snorade som mest. "Du borde sy snorisar!" fortsatte han. Som vanligt gör jag som maken säger och svängde ihop några snorisar.
Tanken med snorisar är att de ska skydda tröjärmarna. Jag vet inte hur era barn brukar göra men fyraåringen här hemma använder gärna tröjärmarna för att torka bort snoret som rinner ur näsan. Tyvärr stannade inte snorisarna så länge på handlederna men det var en bra tanke.

Rebecka

4 kommentarer:

 1. Vilken smart idé! Synd att det inte funkade lika bra... :) Fina saker du gör. Googlade på bokfodral och hittade din firma. Ska nämligen göra bibelfodral som tål scoutmiljö i vår barngrupp. Önskar jag vore lika händig på att sy som du är, då vore det nog inget problem. :)

  SvaraRadera
 2. Ibland kommer hon faktiskt och frågar efter en snoris när hon är snorig:o)

  Så länge du tvättar tyget före sömnad så håller det storleken även efter tvätt och om du vill ha det mer vattentåligt föreslår jag beavernylon. Antagligen lite knepigare att sy i men står emot väta bra. (Jag använder det till gympapåsar och även med dygnsura badkläder stannar det blöta innuti). Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Himla smart grej, iallafall när man är hemma och har niagarafall inäsan...Hihi!

  SvaraRadera