3 februari 2011

Klänningar

De röda byxorna med "bubblor" (som jag bloggat om här) och de bruna byxorna med ugglor (som jag bloggat om här) gav mersmak att sy i smalspårig manchester. Först tänkte jag sy en klänning till fyraåringen men när jag ändå höll på drog jag fram en hel hög med manchester i diverse färger. Jag ritade mönster och klippte till några olika klänningar, sydde lite och vips hade jag fyra klänningar klara. Så hittade jag nya tygbitar som jag gärna ville kombinera och det blev ytterligare två klänningar. Det finns fortfarande kombinationer som jag vill sy så det kommer absolut flera.
 
Det här är fyra av klänningarna som jag levererat till Fröken Grön. Jag skulle besöka Fröken Grön efter några andra ärenden. Det första ärendet innebar att jag hade en tid att passa och eftersom jag tror att jag ska hinna mer än jag hinner innebar det att jag tog galgarna med klänningar i ena handen, hangtagsmaterial (ej färdiga) i den andra och kameran på axeln ut till bilen den förmiddagen. Bilens rutor behövde dessutom skrapas vilket gjorde att jag kände mig aningen stressad. När jag sedan avverkat de andra ärendena och körde ut mot Fröken Grön stannade jag helt sonika på en liten plätt bredvid landsvägen, gjorde klart hangtagsen, tog med mig klänningarna ut och fotograferade dem där i ett träd. Som tur var passerade det inte alltför många bilar och ingen av dem körde i diket :o)
Den här röda klänningen är sydd i stl 98. den har ett småblommigt tyg som foder (halvfodrad) och det återkommer i hjärtapplikationen samt i ficköppningen. Två ljusa knappar på axeln. Den bruna klänningen är sydd i samma storlek och med ett turkosmönstrat tyg (samma som i detta inlägg) istället för det småblommiga, men den klänningen lyckades jag inte få bra på bild:o(
Det här blåmönstrade tyget har legat länge i  min (egentligen barnens) garderob och väntat på rätt projekt. Det blev två klänningar, en i stl 92 och en i stl 104. Båda har mörkblå knappar på axlarna och samma tyg som foder/ficka.
Ursprungligen köpte jag dessa två tyger för att jag skulle sy en kjol till mig men nu blev det klänningar istället. Det blev två klänningar i stl 110. En är till Noomi och en finns hos Fröken Grön.


Rebecka

2 kommentarer: