25 mars 2011

Symässan

Igår skrev jag att jag gillar torsdagar. Det är faktiskt så att jag gillar fredagar också:o)

Idag har jag och lilltjejen varit på utflykt. Jag har förberett henne hela veckan på "vi ska gå länge och titta på tyger på fredag". Imorse när skolbarnen gett sig av satte vi oss i bilen och for till symässan i Malmö.

Vi fick stå ganska länge i kö innan vi kom in men sedan var det så glest i gångarna att jag nästan inte vågade fram till montrarna. Efter ett litet varv med olika samtal, lite lappteknikstyger och några barntyger tyckte dottern att det var dags för fika (det hade jag ju lovat som belöning) så vi gick till kaféet. Där var det också ont om folk, ingen kö och många tomma bord att välja på. 

Efter vår fika hade gångarna blivit lite mer befolkade och vi tog hela varvet ordentligt, gång upp och gång ner. Vi gjorde återbesök i Znoks monter, dottern tittade länge på bonader, täcken, dukar och tyger i lapptekniksmontrar, hon hoppade upp och ner i vagnen, ställde sig i vägen på skoj och busade lite lagom.

När sedan mängden folk ökat lite mera styrde vi bilen hem igen. Det var en lagom utflykt.
Fq´s från färg och form.
De svarta och det rosa ska bli mobilväskor. Bokstäverna och siffrorna har jag också planer för men de håller jag hemliga än så länge.
Tyger från Znok design
Jag har inte handlat från Znok tidigare men tog igen det idag med många olika tygbitar. Jag har planer för alla bitarna. Ugglorna är till mig (men jag kan nog inte använda hela biten till endast mig) och dottern valde elefanter. Grodorna ska bli något till minstkusinen, verktygen tänkte jag till några snickargalna pojkkusiner och oceantyget tvingade sig själv ner i korgen. Det blir tröja till yngsta dottern. Det är några kusiner kvar, jag ska fundera på vilka tyger som passar dem...

Lagom när vi parkerade bilen hemma kom posten och med den kom ett litet paket från USA med knapphålsresår. Nu kan jag sy byxor/kjolar igen:o)
Cirka 30 yard knapphålsresår!
Tvättmaskinen jobbar hårt ikväll. Det är ett berg av kläder som måste tvättas men de nya tygerna tränger sig lite i tvättkön... Jag vill ju gärna sätta saxen/rullkniven i några nya godbitar redan i helgen.


Rebecka

7 kommentarer:

 1. Vilken mysig dag ni verkar ha haft, och vilka fina tyger ni hittade - ska bli spännande att se vad du hittar på att skapa fram med dessa!
  /Syrran.

  SvaraRadera
 2. Är båda dina pojkar snickargalna eller vill lillkillen ha av något annat tyg?

  SvaraRadera
 3. Härliga inköp
  Kram Rose-Marie

  SvaraRadera
 4. Han gillar inte snickeri lika mkt som brorsan (inte än iaf) - han är mer inne på djur just nu, och det fanns ju några att välja på :-)

  SvaraRadera
 5. Vilka trevlig tyger du köpte på mässan, ni verkar ha haft en trevlig fredag!

  SvaraRadera
 6. Pojkarna här hemma blev helnöjda!

  /Syrran

  SvaraRadera