5 april 2014

Gissningslek (nya badlakan)


Jag tyckte att vi behövde en ny omgång badlakan och köpte några stycken av IKEAS lila Hären. Tanken var redan från början att göra dem personliga med broderier men det tog (som vanligt) tid innan det blev så. Nu har jag i alla fall införskaffat en ny förvaring i badrummet så nu passade det bra att fylla på med nya fina handdukar. Fördelen med Hären (förutom priset) är att de inte tar så stor plats när de ska med i gympapåsar eller resväskan. 
bild från IKEA
Varje familjemedlem fick varsitt badande djur. De små fick välja först och därmed försvann de sötaste motiven. Jag valde passande motiv till oss vuxna och tonåringen fick plocka av de som fanns kvar. Kan du gissa vilken handduk som är min? (Det är samma färg på alla handdukar men på bilderna nedan är vissa tagna med blixt och andra utan. På en del av broderierna är det dessutom kvar rätt mycket vattenlöslig plast)
Nr 1: gris
Nr 2: Hund
Nr 3: Anka
Nr 4: Katt
Nr 5: Flodhäst
Nr 6: Bläckfisk
Para ihop rätt handduk med rätt person! 
I familjen finns: Pappa, mamma, flicka 14 år, flicka 11 år, flicka 7 år och pojke 1,5år.

Om du deltar i gissningsleken här på bloggen och lämnar din kommentar senast den 11:e april kan du vinna en liten broderad handduk. Motivera gärna din gissning men när jag drar vinnaren handlar det varken om rätt svar eller bra motivering utan om deltagandet. Jag lottar alltså ut vinsten!

4 kommentarer:

 1. Hej! Vilka snygga broderier. Förstår att bläckfisken det är du.
  Maria I Falun

  SvaraRadera
 2. Pappa= hund, mamma = bläckfisk, flicka 14 år = gris, flicka 11 år = anka, flicka 7 år = flodhäst och pojke 1,5år = katt.
  Jag tänker mig dig som en bläckfisk med mycket saker på gång. De äldsta tjejerna gillar säkert att bada med badskum. Pojken skvätter kanske inte så mycket än därför blev han katten. Den sjuåriga flickan gillar säkert att snorkla. Pappan blev den som var kvar...

  SvaraRadera
 3. Pappa= flodhäst
  Mamma= Bläckfisk
  14 år = anka
  11 år = katt
  7 år= hund
  1,5 år = gris

  SvaraRadera
 4. pappa = hund
  mamma = katt (bara för att gissa något annat än de övriga, bläckfisken var egentligen min första gissning)
  flicka 14 år = flodhäst
  flicka 11 år = anka
  flicka 7 år = bläckfisk
  pojke 1,5år = gris

  SvaraRadera