16 april 2014

Landskap

En gång för länge sedan gick jag på min allra första lappteknikskurs. Att gå nybörjarkursen passade inte. Den var uppdelad på flera tillfällen och gick ut på att man skulle prova olika slags block och tekniker. Jag fick inte ens då ihop tid för att kunna gå en sådan kurs. Tyvärr har det inte heller blivit av vid senare tillfälle. Landskapskursen skulle i alla fall vara rätt enkel och jag hade ju syvana så jag började med den. Under våren har jag sytt några fler landskap. De är riktigt roliga att måla fram och nu kan jag ju hitta på mina egna landskap utifrån de tyger jag har och de bilder jag får upp i huvudet. Tekniken kommer dock inte från mig.
Här har jag sytt ihop de fyra delar som landskapet består av. Det är himmel (och ett par remsor vatten), klippblocket med stenarna, vattnet och så vägen med omnejd.
 Nu är landskapet fastsytt på vadden med hjälp av quiltning.

I vattnet har jag använt mig av metallictråd i silver och turkos för att få till glittret. Tyvärr syns det inte så bra på bild.
Bland blommorna har jag använt en tråd som byter färg.
Vägen valde jag att quilta med raka sömmar.
Här har jag sytt ihop remsor till himmel och fixat bitar till en grön kulle. De ska sys ihop och så ska jag sy ihop den tredje delen som ska vara en väg.
Så här ser de tre delarna ut när jag sytt ihop dem och quiltat fast dem på vadden. här har jag också hunnit med att sy detaljer i form av staket och fåglar.
Titta vilken skillnad det blev när jag satt på ramar!
På den här bilden kan man tydligt se de tre delarna som landskapet är uppbyggt av.
Nu sitter delarna ihop och har quiltats fast.
I det här landskapet ville jag ha några träd. Trädkronorna är gjorda av tråd.
Färdig tavla. Det blev en fyr som extra detalj.
 

6 kommentarer:

 1. Hvor er de blevet fine, Rebecka!

  SvaraRadera
 2. Dina landskap blev väldigt fina.

  SvaraRadera

 3. vilka fina landskapsbilder du gjort.Ser kul ut GladPåskhälsar ELisabet i JÄrfälla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är roligt att se dem växa fram!

   Radera