17 maj 2011

Halterneck-test


Förra våren frågade äldsta dottern om jag kunde sy ett halternecklinne. Jag gjorde det och det har varit väl använt både förra sommaren och under vintern som gått. Jag sydde det av ett väldigt billigt och mycket mjukt, ljusblått tyg från stoff och stil som hållit både färg och form förvånansvärt bra.  Lagom när det linnet var klart började lillasyster önska ett eget och hon och hennes kompis fick varsitt i tyg från jnydesign. Även lillasyster har flitigt använt sitt linne.

Den här våren har jag klurat på en lite annorlunda modell. Anledningen är att jag vill snabba upp sömnaden lite. Det är rätt tidskrävande med kantningen  (har ännu ingen kantbandsapparat  eller maskin som den apparaten kan passa på) och dessutom ganska svårt att få ett bra och jämnt resultat. Nu har det ju inte varit några klagomål från flickorna men jag vill kunna vara 100% nöjd med det jag syr.


En dag slängde jag ihop ett test i ett riktigt billigt tyg från stoff och stil (30kr för 1,5m) som blivit liggande några år. Mellanflickan blev själaglad och har redan använt det mycket.
Stolt tjej!
Istället för kantning har jag använt anoraksnodd. Som knäppning finns ett snörstopp. Längst upp i ryggstycket ligger en resår för att hålla formen bättre. Tyg och snodd kommer från stoff och stil. Stoppen är nog från min gamla regnjacka:-)

Linnet var nytt lagom när Ester fanns med både på TV och i tidningen så hon har gjort bra reklam för mammas produkter.

Lilla flickan blev sur och ville också bli fotograferad. Hon hade inget nytt linne att visa upp men en väl använd fleecetröja som jag sydde i början av året. Det är väl bäst att hon får vara med hon också...
Rebecka

4 kommentarer:

 1. Vilka fina kläder du har sytt till dina fina flickor.
  Så härligt att få ledigt en dag och bara sy, gissa om jag blir lite avis på dej?
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Kanonfina kläder till flickorna
  Kram Rose-Marie

  SvaraRadera
 3. Vilken tur tjejerna har som har en mamma som fixar så snyga kläder!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Tackar!
  Jag tycker det är så roligt att de så gärna vill ha kläder som är hemmasydda. Fast de vet ju inget annat. Här hemma köper vi tyg och syr istället för att gå på stan.

  SvaraRadera