7 maj 2011

Sy tillsammans

Idag var det storasyster som fick en sydag (kolla mellanflickans sydag här). Inte helt ensam men i alla fall utan lillasyster. Med på sydagen var en kompis som sovit över och flickorna gjorde varsin mobiltelefonväska. 
I min lilla syskrubb får det med lite vilja plats tre maskiner men då finns det inte mycket utrymme emellan. Overlocken trycktes in i ena hörnet och lillebror lyftes upp från golvet så att båda tjejerna kunde sy samtidigt. Eftersom den ena sydde med vit tråd och den andra med svart var det skönt att de kunde använda varsin maskin.
Några terminer har tjejerna haft syslöjd och de har lärt sig mycket och är ganska självgående. Med lite handledning klarade de av de flesta moment. 
Mest spännande var det att gasa några sömmar på overlocken när kanterna skulle kastas. Svårast var det att trycka i öljetterna (Betyder kanske det att jag måste köpa en KAM-press?). Näst svårast var att använda skärmatta och linjal men det berodde nog på att skärbordet är för högt för människor som inte är 175cm höga.
Någonstans har stora flickan snappat upp  hur man poserar som ni kan se enligt bilden ovan. 
Tyg kommer från stoff och stil (det lila) och färg och form (det svarta), dragkedjorna är inköpta på tradera och snoddarna kommer från stoff och stil.


Rebecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar