20 augusti 2011

Jag behöver en festinbjudan!

Innan sommaren köpte jag en klänning som jag bara använt några timmar på skolavslutningsdagen. Den tänkte jag också ha på augusti månads bröllop. Från början var egentligen tanken att jag skulle rita eget mönster och sy upp något speciellt. Det finns ju så gott om tid på sommaren och att rita mönster behöver jag bli bättre på. Men så kom ju sypausen som såg ut att bli toklång (i mina symått mätt). Det var då jag tänkte på den köpta klänningen och bestämde mig för att den fick bli bra. Jag måste ju inte sy till varje fest när det redan finns kläder i garderoben.(eller?)
Men eftersom det är en syblogg och jag nu visar en bild på mig och en klänning förstår ni att jag ändå sydde mig något nytt! Det är faktiskt min fina tyghyllas fel. När tygerna ligger så fint uppradade kan jag inte låta bli att få idéer för dem och det här gröna tyget älskar jag. Det är nog min absoluta favoritfärg. Modellen har jag använt tidigare och det är ett mönster från stoff och stil. Förra gången använde jag bomullstyg vilket är betydligt smidigare. Det här siden tyget "sladdrar" mycket och det är svårt att lägga ut mönsterdelarna trådrakt. Som tur är har jag ett stort fint klippbord så det blev inte så svårt som det kunde blivit (om jag använt ett litet hörn av köksbordet eller kravlat runt på golvet). 
Tyget kommer från Asien och kom hem hit med min mamma för flera år sedan. En gång för länge sedan sydde jag volangkjol och omlottblus i samma tyg men tydligen lät jag dem köpa många meter...
Som vanligt blev det en partypingla i samma tyg. Den ser ju nästan grå ut på bilden men tyget är faktiskt mossgrönt!

Jag har alltså en finfin ny klänning i garderoben. Jag använde den på bröllopet förra helgen men tyvärr var det inte många som såg den trots många gäster. Det var nämligen så kallt i lokalen att jag hade både kofta och jacka hela eftermiddagen/kvällen :o(   

Jag använder väldigt gärna min nya klänning snart igen men den känns alldeles för fin för en vanlig dag på jobbet. Är det någon som vill bjuda mig på fest?


Rebecka2 kommentarer:

  1. Du får gärna komma på fest hos mig, fast jag vet inte riktigt vad vi ska fira:-)


    /Syrran

    SvaraRadera
  2. Jag får väl ta den till jul:o)

    SvaraRadera