3 augusti 2011

Från skrubb till ateljé

I vårt radhus la jag beslag på ett av tre sovrum. Det använde jag som arbetsrum kombinerat med syrum. Rummet var inte särskilt vackert med plastmatta och fula, gamla tapeter men jag trivdes bra ändå. Så kom dagen när jag tvingades "ge bort" halva rummet till en av döttrarna. Något år senare fick jag ge upp även den andra halvan och flyttade in i en omgjord klädkammare.
Jag blev superglad för min lilla skrubb. Skönt att fortfarande kunna ha maskinerna framme men att ändå kunna stänga dörren om sig. Jag la beslag på 2 garderober i minstingens rum till diverse tyger och blockerade mer eller mindre hela utrymmet under trappen med bla skyltdockor. På vårt sovrum hade jag nästan 10 plastlådor med färdigsydda saker och mot slutet stod det dessutom några resväskor med barnkläder där de fick plats.

För några veckor sedan avvecklade jag syskrubben. Jag packade ner allt i lådor/kartonger. Både det som fanns inne i skrubben och det som fanns utspritt i huset.
I några veckor fanns alla sysakerna nedpackade men häromdagen fick de flytta upp i ljuset igen. Det tog en dag att bygga ihop alla IKEAmöbler men vi var några stycken och det är ju rätt roligt att se hur det växer. 

Innan möbelbyggeriet hade jag målat väggarna och maken hade tagit bort gammal plastmatta, slipat bort mattlim (ca 6h jobb med betongslip och sedan åtskilliga timmar med liten slip i kanterna), lagt laminatgolv och satt upp lister. Det saknas en liten bit list men den kommer säkert på plats så småningom. 

Maskinbordet längst in med väggskåp och trådhylla. Höj och sänkbart arbetsbord närmare kameran.
Expedit till tygförvaring.

Två skåp som saknar handtag -de var slut på IKEA.
När möblerna väl var på plats började jag (och några andra i familjen) bära ner syrelaterade kartonger och lådor från övervåningen. Det var roligt att packa upp!
Här sitter Noomi och väntar på nya kläder. Hon har plockat ut ett tyg från hyllan och gjort första beställningen i ateljén.
Två maskiner har kommit på plats, den tredje väntade någon dag ytterligare men har sin plats på den rundade bordsskivan.
Jag har ganska mycket tyg som platsar i hyllan. Dessutom finns det 1,5 garderober ( i syrummet -inte i barnens rum) som innehåller tyg till tygpåsar, lappteknikstyger, barnens tyger, obroderade handdukar och fleecefiltar mm mm
Jag trivs bra i min syatlejé och har sytt en hel del under de dagar den varit i bruk. Jag har tom haft min första kund (förutom Noomi) inne i ateljén för att handla! 

Rebecka


 

11 kommentarer:

 1. Så härligt med ett stort och ljust syrum! Du kommer säkert trivas bra och skapa mycket fint i din egna atelje! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev!/Elisabeth i solna

  SvaraRadera
 3. Oh, vad jag blir glad för din skull - en skapande kvinna ska inte sitta i en skrubb!!
  UNDERBAR syateljé!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Du har fått ett stort og fint syrom. her kommer du til å kose deg og skape mye fint.

  SvaraRadera
 6. Har egen erfarenhe av att sitta i en klädkammare och det är oändlig skillnad att få in dagsljus och ha lite rymd omkring sig! Så jag gratulerar till vinsten!!

  SvaraRadera
 7. Så fint du fått till det!!
  Kram Lizzan!

  SvaraRadera
 8. Men så fint du har fått det!! Det var skillnad på utrymme det.
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 9. Oh, vad fint det är och så härligt med utrymme
  tycker Elisabet i Järfälla

  SvaraRadera
 10. hej rebecka! det blir ju hur bra som helst... du kommer att trivas där med flickorna...

  SvaraRadera
 11. Tack för alla lyckönskningar och hurrarop. Jag är en lycklig kvinna som fått denna syatelé!

  SvaraRadera