24 augusti 2011

Massor av badrockar

Nu tänker ni säkert att jag har massproducerat igen. Ja, som jag brukar med 5-10 liknande saker på bara några dagar. Men faktum är att det tagit flera månader att fylla badrockskvoten.

Det började i mitten av vårterminen. Mellantjejen ville ha en badrock på simskolan. Jag köpte tyg en fredag efter jobbet och hann klippa och sy den innan vi åkte till simskolan samma kväll. Fast broderi på bröstet kom först senare.


När väl ett barn fått badrock vill de andra båda såklart också ha. Tyg köptes in och jag sydde nummer två. 


Paus igen och så ett ryck för att få nr 3 klar. 
En dag passade jag på att brodera dem allihop. Det var en dag när broderienheten jobbade hårt. Den här delfinen broderades till exempel också den dagen. 

Broderi från embroidery library. Broderiet tog en dryg timme i effektiv broderitid.
Delfin från embroidery library
En prinsessa till prinsessflickan!
Jag trodde att jag var klar med badrockar men glömde bort att det finns små varelser i det här huset som också "behöver" ett och annat. Build-a-bear-kläder är inte billiga och det är mer än en gång jag känt att jag "tjänat pengar" på att sy själv.

Bilderna på dessa kaniner är det mammorna själva som tagit. 

Rockarna används mest efter bad/dusch här hemma men jag tror att alla tre tjejerna gillar att gå runt och mysa i dem. Det verkar i alla fall så när man ser dem traska runt i dem en bra stund efter det att de kommit ut från badrummet:o)

Rebecka

1 kommentar:

  1. vilka underbara skapelser... perfekt till build-a-bear.. så mycket man kan tjäna.. Ha det bra!

    SvaraRadera