7 januari 2012

Äntligen sydag(ar)!

Under stora delar av hösten har jag sagt: "På jullovet, då ska du få sy!" Efter själva julhelgen var det så äntligen dags. 
Noomi är koncentrerad!
 
För  Noomi var det första gången som hon fick sy på maskinen alldeles själv. Det var papper som gällde och  jag ritade upp ett par olika banor som hon fick sy.
Hon var rejält stolt och visade upp sina alster för pappa så fort han kom innan för dörren. Självförtroendet är det heller inget fel på. Hon tänkte ge sig på att sy en kjol som nästa projekt!

Ester bestämde sig för att sy kuddarna till hennes rum. Tygerna har legat länge och väntat. Nu blev de broderade och sydda. Ester har designat, sytt och fotograferat.

Det är kardborrband på baksidan för att underlätta tvättning av fodral.

Sara kan nästan sy helt själv. Att se till att det är rätt inställningar och nålar i maskinen är inte så lätt men själva sömnaden klara hon bra. Den här gången valde hon ett rätt svårsytt tyg (jag vet-det kommer bilder) men resultatet blev nog ändå som hon tänkt sig.
Jag hoppas inte att barnen behöver vänta till nästa jullov innan vi kan ordna en riktig sydag igen. De tyckte det var riktigt roligt. Jag tyckte också det var skoj men jag hade behövt ett par extra händer för att hinna med att hjälpa till mera. 

Rebecka


3 kommentarer:

  1. Vilken härlig sydag ni har haft! Kramar Ullis

    SvaraRadera
  2. Åh så mysigt det ser ut och va fina resultaten blev!

    /moster och två imponerade killkusiner

    SvaraRadera