16 januari 2012

Pingvin

När jag bytte från syskrubb till syateljé hittade jag några tyger som jag glömt bort alternativt inte hittat på ett tag. Innan flytten fanns tygerna i lådor utspridda lite varstans i huset och efter flytten finns de väl synliga i en hylla i min syatljé. Jag hittade således ett tyg som inhandlats för väldigt länge sedan. Det är en stormönstrad satin och jag tror att jag från början tänkte "kjol".
Det stormönstrade tyget gör sig bättre i stora bitar än i smådelar. Med modellen ovan är alltihop i ett stycke och det finns bara sömmar i ärm/sidsöm.
Eftersom tyget inte är det minsta töjbart gjorde jag ett enkelt sprund på bakstycket och sydde dit tre fina knappar. Tyget är inhandlat någon gång på stenåldern på stoff och stil.
Inspirerad av den fina pingvintopen som hängde på min provdocka tog jag tag i ytterligare en tygbit i syfte att sy ännu en pingvinmodell.
Det här tyget hittade jag i stuvbitslådan på stoff och stil strax innan jul. Det var en rejäl bit med ganska tungt fall. Ganska stormönstrat och i bruna toner. Jag högg den direkt utan direkt plan.
Detta blev en pingvintop med muddar i midja och ärmar. Det ger ett ledigare intryck tycker jag och så är det bekvämt!
Rebecka

3 kommentarer:

  1. Jättefina kläder, du är såå duktig! mvh. Lisbeth

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Tack! Jag säger som jag brukar...jag har övat mycket!

    SvaraRadera