9 januari 2012

Önskelistan förverkligas

Barnen önskar allt oftare nya plagg. Kul, men ibland tidskrävande. Jag tog med dem till stoff och stil några dagar före jul så att de själva fick välja tyg. De färdiga plaggen brukar bli mer använda då!
Mellanflickan fick ett par svarta manchesterbyxor i höstas när det var byxkris i hennes garderob och  nu valde hon turkos smalspårig manchester för samma modell. Jag förlängde dem lite den här gången men annars precis samma.

Det är möjligt att det finns matchande turkos mudd på stoff och stil men det hade inte jag en tanke på när vi var där. För att inte försena leveransen av byxorna valde mellantjejen av de färgerna som fanns hemma. 

Lillflickan har nog växt på längden under hösten, i alla fall ser många byxor lite korta ut. Hon har flera byxor i smalspårig manchester men inte i modellen ovan. Jag tycker det är en tuff modell så jag ritade mönstret i lilltjejens storlek och sydde likadana som storasysters. Lillflickan fastnade för ett rosamönstrat tyg.
Till detta småblommiga tyg blev det cerise mudd som fanns hemma och en röd anoraksnodd. Jag tyckte att jag la på lite extra längd på byxbenen men jag inser nu när de används att jag gått kunde plussat på 5-10cm ytterligare. Nåväl, då får jag väl sy ett par till inom kort!

Den stora flickan hade mest behov av byxor. Någon gång per vecka rusar hon runt i tvättstugan för att leta efter nytvättade byxor att ha på sig för att byrålådorna gapar tomma. Kanske beror det på att byxor hamnar oftare i tvättkorgen för en snart 12-åring än en yngre flicka!? Mjukisbyxor stod på önskelistan och hon valde svart respektive grå. Eftersom hon redan har ett par grå kom hon på den smarta idén att brodera något på dessa. 
Hon valde själv på embroidery library och också färger på tråden. Men när byxorna var klara konstaterade hon att blommorna sitter för långt upp, hon har nämligen oftast en lång tröja över mjukisbyxorna. Typiskt! Men om vi ser det från den ljusa sidan så kan hon i alla fall enkelt hålla isär nya och gamla grå byxor.

Under hösten har stora flickan också önskat kortare tröjor att ha över linnen. Hon har valt i tyghyllan och fick så två tröjor.
Nu när jag sitter här och dokumenterar inser jag att det grå linnet hon beställde fortfarande ligger som en bit tyg i hyllan. Det får jag ta tag i småningom. 

Byxtygerna kommer som sagt från stoff och stil. Därifrån kommer också muddtrikå, anoraksnodd och resår. Öljetterna har jag köpt av Bibbi och de enfärgade tygerna i tröjorna kommer från jnydesign. Mönstrena har jag fixat själv.

Kanske kan önskelistan vara lite kortare nu ett tag även om jag gärna syr till barnen. Det är tiden som är min begränsning...
Rebecka


 

2 kommentarer:

  1. Så fina kläder dina flickor fått! Kramar Ullis

    SvaraRadera
  2. Tack! De används flitigt så barnen verkar också nöjda.

    SvaraRadera