23 januari 2012

Förvandling


En oanvänd pyamasöverdel förvandlades till en sovpåse i storlek nyfödd. Förvandlingen önskades av ett par som inom kort ska bli föräldrar.  För att undvika en storlekskatastrof i första tvätten började jag med att tvätta pyamasjackan.
Jag började med att rita mönstret till sovpåsen. Tyget är stumt så jag gjorde den ganska bred,  med raglanärmar för att lättare få i de små armarna och så knäppning hela vägen i fram. Då borde man få i och ur barnet utan alltför mycket besvär.
Det ursprungliga plagget var inte snyggt mönsterpassat i sidsömmarna och när jag studerade bakstycket för att klippa till bakstycket på sovpåsen slet jag mitt hår. Rutorna var inte lika raka som jag önskat. Till slut bestämde jag mig för att det fick räcka med mönsterpassning i ena sidan och klippte ut. Ärmarna klippte jag helt enkelt på skrå för att slippa bli flintis. Nu blev sovpåsen bra mycket mer mönsterpassad än den ursprungliga pyamasjackan men det vet ju inte användarna om, de kanske tror att jag slarvat!?

Först tänkte jag återanvända knäppkanten eller i alla fall knapparna från pyamasjackan men det fanns ingen extraknapp i sidsömmen och endast 4 stycken hade gjort gliporna för stora. Jag sydde fast dem på bröstfickan som dekoration istället. Fickan är original från pyamasjackan.
Märkes- och storlekslappen sprättade jag också bort och återanvände. Jag satte dem på den ena ärmen. Nu har sovpåsen överlämnats och förhoppningsvis kommer den användas flitigt. Jag hoppas att både den snart nykläckta och bebisens föräldrar gillar plagget.
Rebecka

4 kommentarer:

 1. Kul å få se det på bild!
  /Elle

  SvaraRadera
 2. Härligt att se din kreativitet Rebecka!
  mvh. Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Jag är lite nervös över passform. Det är ju vävt tyg och tänkt till en minibebis. Hoppas det funkar:-)

  SvaraRadera