29 januari 2012

Pizzaväskor

Detta är en hög med 6 stycken pizzaväskor! Jag har sytt ganska många sedan den allra första prototypen men det är ju bara kul. 

För er som inte har hört berättelsen tidigare så började det hela med en snål och miljömedveten äkta hälft som jag har. Att ta hem en pizzakartong på cykel är ok, två kan gå om man balanserar ordentligt uppepå cykelkorgen men när familjen blev större och vi skulle få hem tre pizzakartonger fick vi bekymmer. Snåljåpen Miljövännen i familjen vägrade envist ta bilen och att promenera hem med pizzakartongerna slutade med att de var i stort behov av uppvärmning när de väl landat hemma.
Du borde sy en pizzaväska! sa mannen och eftersom jag brukar göra som han säger funderade jag några dagar innan jag skred till verket. Den allra första pizzaväskan från Axklo textil var tillverkad. Den har varit med och hämtat pizzor många gånger men fungerar bra ännu.

Pizzaväskorna har plats för upp till fyra pizzakartonger. De är isolerade/fodrade med ett värmeisolerande lager så att de behåller värmen bättre. Locket stängs med en bit kardborrband och den har långa bärhandtag som underlättar bärandet.Enfärgade väskor får ordet "pizzaväska" broderat på locket.
Rebecka

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig hög av pizzaväskor... Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Jag gör väl som många andra -syr på löpande band och plötsligt finns det en jättehög! Fast innan den senaste omgången fanns det bara 2 ynka väskor i min låda.

  SvaraRadera
 3. Fina! Jag har också haft planer på att sy nån form av pizzabärväska, men tänkte att det var enklare att sluta köpa pizza ;-) Kul att se att nån annan har förverkligat det hela.

  SvaraRadera
 4. Vilken kul ide och så fina kartongerna är

  SvaraRadera
 5. Väskorna menar jag förstås

  SvaraRadera