28 juni 2011

Matlådeväska

Min mamma ville ha en påse anpassad till matlådan. Det ska visst finnas sådana att köpa någonstans men hon önskade en av mig. Just när önskemålet kom fanns det ingen tid och sedan drog det ut på tiden (så händer det visst ofta!?). När mors dag närmade sig bestämde jag mig för att det var en bra deadline. Någon dag innan var vi hemma hos mamma och pappa och då nämnde mamma lite förnärmad att någon matlådepåse hade hon minsann inte fått fast hon bett om det. Det är mors dag på söndag mumlade jag lite förläget.
Väskan är sydd av en fd gardin med alu-mellanlägg som stabilisering och anoraksnoddar som handtag. Givetvis tvättbar om man skulle råka spilla ut något av lunchen. Nu är modellen skapad. Jag ska sy flera, ska bara sy en massa annat först. Har några texter i huvudet (och någon på ett papper) som ska broderas på väskorna. Fast innan jag kan komma till skott på riktigt måste jag hitta fler av pärlorna som krävs som stopp för att handtagen inte ska glida iväg. Jag undrar i vilken kartong jag placerat dem!? (Vilken urdålig ursäkt, jag skulle ju kunna sy ihop väskorna så att bara pärlorna återstod och trä på dem när jag hittar dem -eller köpa nya.)
Matlåda i väskan
Rebecka

2 kommentarer:

  1. Vilka fina väskor - du gör så många fina saker! Mim mammam sydde parasollväskor till mig förra sommaren - ett långt rör med långt band att hänga över axeln - jättelätt att bära parasollen i... GLAD SOMMAR HELA FAMILJEN AXKLO ÖNSKAR HELENA

    SvaraRadera
  2. Det är väl det som är grejen -att jag syr så mycket olika. Parasollväska kräver ju ett parasoll:o) men jag antar att det ser ut ungefär som en yogamattaväska. Glad sommar önskar vi dig också!
    Rebecka

    SvaraRadera