24 juni 2011

Midjeväska

-Jag skulle behöva en liten väska till telefonen när jag är ute och cyklar... sa maken en dag.
-Javisst, svarade jag.


Fast det glömde jag rätt snabbt igen. Maken har börjat varva löprundorna med cykelturer. När han cyklar iväg kan han vara borta länge och jag förstår att han  vill ha med sig telefonen -tänk om han får punktering någonstans ute i ingenstans. Kanske är det också för att han vill kunna lyssna på musik under de timslånga passen. Fast cykelbyxorna har inga fickor, och inte heller shortsen så telefonen har fått stanna hemma.

Häromdagen gav han mig en liten vink..."jag har ingenstans att ha nycklarna". Han skulle ta cykeln till stället där han springer och behöver ju då ha med cykelnycklarna. Oftast startar han joggingturerna här hemma men den här gången var annorlunda, kanske för att kunna hinta om den lilla väskan...

Jag använde löprundetiden med att sy en midjeväska. Det tog ungefär en löprunda i tid att sy den och så här ser den ut:
Svart tyg med G-klavar i olika storlekar. Svart linnetyg som foder och däremellan lite vadd. På baksidan finns en kanal där jag dragit nylonremmen och så reglerbar stängning med hjälp av snäppspännen.
Maken blev förvånad så det där med nyckelhinten var nog inget medvetet från hans sida, även om det hjälpte mitt minne igång. Fast han ville gärna ha två fack om både nycklar och telefon ska med så att inte det ena skrapar det andra. Med lite trixande lyckades jag dela upp det stora facket i två delar trots att väskan var ihopsydd. Ni ser kanske sömmen lite till höger om mitten?

G-klavstyg från färg och form, linnetyg från stoff och stil, dragkedja från tradera, nylonrem från Bibbi och spännen från någon gammal ryggsäck (?) som jag klippt av och sparat.

Detta är favoritsömnad! (Om ni inte kommer ihåg så hittar ni min förklaring till favoritsömnad i det här inlägget)
Rebecka

2 kommentarer:

  1. Snyggt och smart en sån där ska jag nog sy mig!!
    Kram Lizzan

    SvaraRadera
  2. Tack. Jag har en liten plan på att göra en till mig också men än så länge långt ner på "to-do-listan".

    SvaraRadera